My Burberry bottelt de geur van Britse iconen

My Burberry Campaign (ON EMBARGO UNTIL 2 SEPTEMBER 2014)(1)

De codes van Burberry

Alle registers werden opengetrokken voor My Burberry, het nieuwe parfum van Burberry.  Het is de grootste lancering in jaren voor dit huis. De iconische trench coat van het huis is de inspiratiebron die in alle details van de lancering terug komt. In de campagne, maar ook in het flesje, dat ontworpen werd door creatief opperhoofd Christopher Bailey. Hij integreerde de codes in het ontwerp: een dop in hetzelfde materiaal als de knopen, een strik in dezelfde gabardinestof en een welving in de flacon weerspiegelt de rugflap van de jas. Keurig verpakt in een trenchkleurige doos met het beroemde ruitenpatroon aan de binnenkant. De naam verwijst naar ‘de liefdevolle manier waarop mensen het over hun (Burberry) regenjas hebben’. (Je zou van minder als je 1500 euro moet neertellen).

My Burberry_90ml (ON EMBARGO UNTIL 2 SEPTEMBER 2014)

My Burberry

Maar wat zit er in de fles? Gelukkig niets dat naar natte jas ruikt. Het is een frisse bloemengeur, geïnspireerd door ‘een Londense tuin na een regenbui’. Topparfumeur Francis Kurkdjian maakte een geur van frisse bloemen (rozen, uiteraard) met een warme basis. Hij houdt verbazend lang en is technisch sterk, maar even conformistisch als de regenjas. En waar die laatste een duidelijk herkenbaar statussymbool is, is het parfum dat minder, in al zijn ijver om een allemansvriend te willen zijn. Want dat My Burberry een groot publiek moet aanspreken is duidelijk. Niets werd aan het toeval overgelaten en de grote middelen en namen werden ingezet. Mario Testino, die al meer dan 15 jaar voor Burberry fotografeert, maakte de campagne met dé Britse übermodellen. Kate Moss en Cara Delevigne zijn beiden vaste gezichten in de defilés en de campagnes van het huis.

Social media

De lancering werd ruimschoots op voorhand aangekondigd en is alomtegenwoordig in de bladen, op het net en op sociale media. Je kan je virtuele flacon personaliseren met je initialen en delen op sociale media. Fans in Londen en New York kunnen hun initialen ingeven op een website, waarna ze op digitale reclameborden geprojecteerd worden. De rest kan online haar virtuele flacon personaliseren en delen op sociale media. Dat personaliseren kan op sommige (buitenlandse) verkooppunten ook offline of via de website. Daar kan je trouwens ook terecht voor de capsulecollectie van accessoires (zonnebrillen, sjaals en tasjes) en make-up die deze lancering vergezelt.  Een uitgebreide aanpak dus, maar de ambitie is dan ook groot. “Burberry wil tot de grote spelers à la Chanel en Dior behoren” vertrouwde COO John Smith toe aan modewebsite Business of Fashion. Om daar te geraken investeert het merk al een tijd in een indrukwekkende digitale strategie. Daarnaast experimenteert het met beautyboxen met make-up en parfum. Ook staat er een innoverend webshopconcept en een huidverzorgingslijn op het programma voor eind 2015.

Info

My Burberry eau de parfum 30 ml: 54,99 euro, 50 ml: 85 euro, 90 ml: 120 euro. Badlijn vanaf 31,50 euro. In de parfumerie.

Lees ook

Wat bloemenparfums over je vertellen

Nina Rose, een roze bloemengeur zonder appel

Velvet Splendour zet Australische mimosa in het zonnetje

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht