Olfactive Studio Ombre Indigo, de geur van de schaduw

GF: Olfactive Studio
GF: Olfactive Studio

Een tijdje geleden had ik tijdens een opendeurdag bij nicheboetiek Kroonen & Brown een warm weerzien met Céline Verleure, het brein achter parfumlabel Olfactive Studio. Ik ontmoette haar in Parijs, toen ze drie jaar geleden haar eigen merk uit de grond stampte.

Meet Céline Verleure, het brein achter het merk

Deze Parisienne die haar strepen verdiende als marketing manager van mooie merken als Kenzo en Jean Paul Gaultier. Behalve parfums heeft ze nog een andere passie: fotografie. “Voor mij is fotografie de kunstvorm van de 21e eeuw” bekent Verleure. Ze bracht die twee passies samen in Olfactive Studio. Elk parfum is geïnspireerd door een foto. Niet het doorsnee commercieel advertentiemateriaal, maar kunstfotografie. Céline kiest telkens een foto waar ze een verhaal in ziet. Daarna geeft ze een parfumeur carte blanche om dat in een geur te vertalen.

Originele marketing

Op Facebook begon ze Le blog d’un parfum qui n’existe pas (encore), een blog over een geur die nog niet bestaat. Ze vroeg de volgers om input en feedback over de naam, het concept, de verpakking en zelfs de geur. In totaal werkten een zestigtal mensen actief mee. Ze pakte het ambitieus aan lanceerde meteen drie parfums tegelijk. “Dat heb je nodig om meteen de stijl van het merk duidelijk te maken. En om op te vallen in de parfumerie!” Sindsdien kwam er elk jaar een parfum bij.

De geur van de schaduw: Ombre Indigo

Ombre Indigo is het zesde en meest uitgesproken parfum van de reeks uniseksgeuren. “Het is de geur van de schaduw”, volgens Céline. “Geïnspireerd door een foto van de Braziliaanse fotograaf Gutavo Pellizon.” Een rokerige leergeur ontpopt zich meteen bij de eerste spritz. Eerder een rauw, net geverfd leer (ruikt een beetje bitter) dan het  verfijnde ‘fleur de cuir’ van een veel-te-dure tas. Iets voor liefhebbers van leer en wierook dus. Al wordt het parfum wel steeds zachter en krijgt het iets troostend. Zoals de gezelligheid van een kop geurige koffie mét taart op een druilerige, koude dag. Een snuifje saffraan zorgt voor verrassing en wat exotiek. Ombre Indigo evolueert mooi en houdt lang.

Info

Olfactive Studio Ombre Indigo eau de parfum 50 ml: 105 euro, 100 ml: 150 euro. Verkooppunten via www.olfactivestudio.com
 

Lees ook

Gallivant maakt geuren als citytrips

Goldfield & Banks zet Australische ingrediënten in de spotlight

Naomi Goodsir maakt Australische parfums met Frans DNA

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht