Paris-Rivièra toont Chanel van haar vrolijkste kant

We staan er niet bij stil, maar veel plekken associëren we met bepaalde geuren. De Rivièra is de chique kant van de Mediterraanse kust. Voor mij ruikt die naar zon, zee, palmbomen, zonnebrandolie, frisse rosé, jasmijn aan de gevels van charmante huizen en vleugjes dure parfum.

Paris-Rivièra, een fruitige bloemengeur

Voor Olivier Polge ruikt de Rivièra fruitiger. Naar het terras van een exclusief restaurant, waar struiken met sinaasappelbloesem en citroenboompjes beschutting bieden. De tafels met zicht op zee zijn gedekt met smetteloos witte tafelkleden. Je lepelt tegen beter weten in een sinaasappelsorbet op in de hoop om een heerlijke lunch te helpen verteren.

Het parfum zelf ruikt aanvankelijk vooral fruitig, waar citrus en groene sinaasappel de eerste minuten vechten om het hoogste woord. Witte bloemen (neroli, de meest frisse vorm van oranjebloesem, en wellicht jasmijn) ronden de scherpe kantjes van de citrusfrisheid af. Gaandeweg nemen ze over en versmelten uiteindelijk op de huid dankzij een fikse portie witte muskus en transparant hout. Sprankelend, zonnig en zomers zijn de eerste woorden die je te binnen schieten wanneer je Paris-Rivièra ruikt. Fruitgeuren hebben iets vrolijk en zijn complex- en pretentieloos, wat snel kan omslaan in oppervlakkigheid en banaliteit. Maar dat heeft Olivier Polge handig omzeild met voldoende gelaagdheid en de typische Chanel elegantie.

Chanel Les Eaux, perfecte zomergeuren

Paris-Rivièra is het vierde parfum in Les Eaux, een exclusieve collectie lichte geuren, perfect voor de zomer. Deze fruitige bloemengeur heeft zijn plaats naast de citrusfrisse muskusgeur Paris-Biarritz, de verderlichte oriëntal Paris-Venice en de transparante houtgeur Paris-Deauville. Een aanrader voor wie een gesofisticeerde fruitige geur kan smaken à la Atelier Cologne Orange Sanguine, Maison Martin Margiela Under The Lemon Trees of zelfs Hermès Eau Rhubarbe Ecarlate.

Info

Chanel Paris-Riviera eau de toilette 125 ml: 135 euro. Te koop in de Chanel boetiek, bij Place Vendôme in Wevelgem en via de Chanel website.

Lees ook

Reis met Les Eaux naar de favoriete plekken van Chanel

Gabrielle, een zonnig boeket geïnspireerd door Gabrielle Chanel

Het feestbeest in Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht