Een nieuwe Chanel Chance: Eau Vive

PA2010_10_0069_1

Hoewel ik persoonlijk Chance niet meteen het boeiendste parfum uit het Chanel portfolio vind, (ongetwijfeld een leeftijdsissue, want op de kwaliteit valt niets aan te merken) trok Chance Eau Vive mijn aandacht. Het is namelijk het tweede parfum van de hand van Olivier Polge sinds zijn aankomst bij Chanel in najaar 2013. (Het eerste is Misia, in de Exclusifs lijn, maar dat heb ik nog niet geroken).

De signatuur van Olivier Polge

Olivier is de zoon van huisparfumeur Jacques Polge, die al sinds 1978 aan het hoofd van de parfumafdeling staat en weldra op pensioen gaat. Olivier Polge heeft in dienst van parfumproducent IFF jaren voor verschillende merken gewerkt, zoals Viktor & Rolf (Flowerbomb, Spicebomb, Eau Mega), Balenciaga (o.a. Florabotanica), Jimmy Choo en Diesel (Brave For Men, …). Als je de lijst bekijkt zitten daar opvallend veel bloemengeuren bij.

Bij Chanel heeft hij zich voorlopig nog niet uit zijn comfortzone gewaagd: Misia wordt omschreven als een poederige bloemengeur en Chance Eau Vive is een transparant boeket met prominente citrusnoten. Het eerste wat je ruikt zijn gekonfijte citrusnoten (grapefruit en bloedappelsien, volgens het persdossier). Na een half uurtje versmelten die citrusnoten op een transparant bloemenbed dat steeds zachter wordt. Alsof iemand beetje bij beetje het volume lager zet, tot hij uiteindelijk uitdooft.

Het verdict

Een paar weken geleden vond ik de eau de toilette in mijn postbus, die het met een enkele spritz een paar uur uitzingt op de huid. Qua levensduur is dat dus dik ok, maar qua evolutie en complexiteit bleef ik toch op mijn honger zitten. Als alternatief voor een zomerse cologne is Chance Eau Vive het proberen waard. Maar als parfum is Chance boeiender.

En voor 30-plussers is er nog altijd een prachtig filmpje, gemaakt door Jean Paul Goude:

Info

Chanel Chance Eau Vive eau de toilette 50 ml: 75 euro, 100 ml: 107 euro. Te koop in de parfumerie. www.chanel.com

Lees ook:

Review Chanel Le Lion

Review Chanel Paris-Rivièra

Review Chanel 1957

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht