Ironie in de parfumerie: Moschino Fresh Couture

IMG_8765

Een van de opvallendste lanceringen van dit jaar is ongetwijfeld Fresh Couture. Niet zozeer voor zijn geurkwaliteiten, maar wel voor zijn verpakking. Geniaal? Kitsch? De meningen zijn verdeeld.

Opvallende flacon

Een luxeproduct als een parfum verpakken in een alledaags voorwerp als een ruitenreiniger? Bij Moschino draaien ze er hun hand niet voor om. Hoewel Fresh Couture een opvallende verschijning is tussen de resem minder geïnspireerde flesjes, vind ik het toch een bevreemdende combinatie. Het gadgetgehalte is wel érg hoog. Om elke twijfel uit te sluiten hebben ze er Linda Evangelista bij gehaald, een van de supermodellen uit de jaren 90 die indertijd claimde dat ze voor minder dan 10.000 dollar haar bed niet uit kwam. De advertentie maakt meteen duidelijk dat haar talent voor glamour groter is dan ramen lappen. Of dat propere ruiten het nieuwe statussymbool zijn?

Een cleane geur

Ruikt Fresh Couture ook naar ruitenreiniger? Niet echt. Wel fris en ‘clean’, maar gelukkig iets verfijnder dan Glassex. Het eerste dat je ruikt zijn frisse, een tikje scherpe citrusnoten. Dat gaat haast onmerkbaar over in een abstract boeket bloemen. De propere frisheid blijft tot op het einde aanhouden,  waar het langzaam opwarmt zonder zwaar te worden. Blijft ongeveer vier uur, wat niet slecht is voor een eau de toilette.

Is Fresh Couture een aanwinst voor de parfumerie? Het zal zeker de meisjes en dames bekoren die van fris en clean houden. Er zullen zelfs mensen zijn die het louter voor het flesje kopen. Fresh Couture is een van de weinige geuren die je met een gerust hart cadeau kan geven. Want als de geur niet bevalt, zit er genoeg alcohol in om de ruiten streepvrij en proper te krijgen.

Info

Moschino Fresh Couture eau de toilette 30 ml: 32,95 euro, 50 ml: 44,99 euro, 100 ml: 83,96 euro. Te koop bij Bol.com, Douglas.beKruidvat.be

Lees ook:

10 nieuwe bloemenparfums die je wilt ruiken

Hoe koop je parfum online? 

Waar breng je parfum aan? 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht