Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir, een onderschatte mannengeur

NRBN1

In de schaduw van de dames

De eerste mannengeur van Narciso Rodriguez, Narciso Rodriguez For Him, is bijna 10 jaar geleden gelanceerd. Francis Kurkdjian ontwierp hem, de parfumeur die Christine Nagel mee hielp aan Narciso Rodriguez For Her in 2003. Het damesparfum werd vrijwel meteen een megasucces, hoewel de Cubaans-Amerikaanse Rodriguez geen bekende naam was bij het grote publiek in Europa. Decennia later is het nog altijd een favoriet van heel veel vrouwen. Het succes van deze vrouwengeur heeft het mannenparfum altijd overschaduwd.

Bleu Noir, een elegante flanker

Narciso Rodriguez Bleu Noir is een flanker met dezelfde discrete elegantie. Eveneens een fris kruidige bosgeur (fougère), maar moderner. Kurkdjian gebruikte hout in verschillende gedaanten (vetiver, ceder, ebbenhout), zachte kruiden (nootmuskaat en kardamom) en citrusfrisheid met een theearoma (bergamot). Alle scherpe kantjes zijn vakkundig weggesmolten door een royale scheut witte muskus, het fetisj ingrediënt van de mode ontwerper en de rode draad in alle Narciso Rodriguez parfums.

Bleu Noir doet me denken aan Bulgari’s Eau Parfumée Au Thé Vert, Terre d’Hermès en Cartier Declaration. Toevallig allemaal van de hand van Jean-Claude Ellena, de voormalige huisparfumeur van Hermès. Het zijn drie parfums die ik lekker vind ruiken (ja, ik ben een Ellena fan), dus ook Bleu Noir valt in de smaak. Bleu Noir is een mooie, elegante jongen die op het eerste zicht niet echt opvalt, maar uiteindelijk wel ‘wedding material’ blijkt. Hij is eerder rechtlijnig (lineair). What you smell is what you get: een fris kruidig houtakkoord dat nauwelijks evolueert. Discreet maar met voldoende persoonlijkheid. Een evenwichtsoefening waar weinig parfums tegenwoordig in lijken te slagen.

Info

Narciso Rodriguez Bleu Noir eau de toilette 50 ml: 65,50 euro, 100 ml: 86 euro. Exclusief te koop bij Ici Paris XL.

Lees ook:

Francis Kurkdjian is de nieuwe huisparfumeur van Dior 

Genderneutrale geuren

Kan een rozengeur ook door mannen gedragen worden? 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht