Dit zijn mijn favoriete betaalbare Parijse hotels

Als beautyjournaliste ben ik regelmatig in Parijs. Meestal op uitnodiging van een cosmeticamerk, maar af en toe ga ik ook op eigen kosten om een expo te zien of gewoon voor mijn plezier. Ik heb al in erg mooie hotels geslapen, waarvan ik de rekening zelf niet zou willen betalen. Maar als je wat zoekt zijn er ook best leuke adressen die wel te betalen zijn. Als je net als ik van kleinschalig en charmant houdt en grote (keten)hotels liefst vermijdt, dan zijn dit aanraders.

Hotel Gaston (17e)

Sfeer: Hotel Gaston is een klein, maar fijn adres waar een jonge, artistieke sfeer hangt. Dat is te danken aan de graffitikunst die de trappenhal en de gangen versiert, maar ook de originele inrichting die wat aan Mama Shelter doet denken. De eigenaars hebben iets met strikjes: ze zijn te koop in de hotellobby, ze staan gegraveerd in de badkamerspiegel en je wordt uitgenodigd om een foto van jezelf (mét strik te maken) en op social media te delen. 

Comfort: De kamers zijn redelijk compact ingericht, al valt er naar Parijse normen zeker niet te klagen. Al helpt de spiegelwand, versierd met een tekening en een spreuk, ongetwijfeld een handje. Ook de badkamer is klein, maar heeft alles wat je nodig heeft.

Locatie: de buurt is residentieel, waardoor het rustig slapen is. Zelfs in een kamer aan de straatkant. Het hotel ligt niet zo ver van de Arc de Triomphe en op een paar 100 meter van de metro (Wagram of Pereire). Niet meteen het epicentrum van Parijs, maar daardoor is het er wel rustiger.

Prijs-kwaliteit: een kamer kost rond de 200 euro, inclusief ontbijt. Dat is niet bepaald gratis, maar voor Parijs zeker een mooie prijs-kwaliteit verhouding als je niet in een aftands kot wil slapen.

Info: Hotel Gaston, 51 Boulevard Perreire, 75017, Parijs. www.hotel-gaston.com

Mama Shelter East (20e)

Sfeer: In 2008 opende Serge Trigano, een Franse zakenman die na een carrière bij Club Med, met zijn zonen Mama Shelter in het twintigste arrondissement. Het was een van de eerste budgetvriendelijke boetiekhotels, ingericht door een bekende designer (Philippe Starck). zijn uitdaging: creatief zijn met een beperkt budget. En dus gebruikte hij carnavalsmaskers als nachtlampje, versierde hij de muren met graffiti en het plafond in de eetzaal met vergieten en ander keukenmateriaal, etc. Er hangt een jonge, ongedwongen sfeer. Het werd een succes, intussen zijn er nog 2 andere Mama Shelters in Parijs (West & La Defense), 10 in de rest van Frankrijk, 6 in andere Europese landen, 1 in Los Angeles en 1 in Dubai. 

Comfort: De kamers hebben een redelijke grootte en een kleine, maar praktische badkamer. Zowel Mama Shelter East als La Defense hebben een leuk dakterras en een lekker restaurant. (In Mama Shelter West ben ik nog niet geweest)

Locatie: Mama Shelter East ligt best wel wat uit het centrum, vlakbij Père Lachaise. Er zijn enkele bushaltes vlakbij, voor de metro is het wat verder lopen: halte Alexander Dumas op 17′, Porte de Bagnolet op 11′.

Prijs-kwaliteit: De prijzen schommelen flink, tussen 100 en 200 euro, afhankelijk van de periode. 

Info: 109, rue de Bagnolet, 75020 Parijs, mamashelter.com

Hotel Henriette (13e)

Sfeer: De eigenares van dit hotel is Vanessa  Scoffier, een voormalig modestyliste. En dat merk je: het hotel is heel smaakvol ingericht met oog voor detail. Chic, maar ook wat bohémien dankzij vintage meubels, zodat het allesbehalve stijf aanvoelt.

Comfort: Mijn kamer was klein, de badkamer mini. Maar alles vond ik zo mooi dat het me echt niet stoorde. Ook beneden is het aangenaam zitten, het voelt meer als een salon aan dan een lobby.

Locatie: Hotel Henriette ligt in een rustige zijstraat van de rue Moufettard, vlakbij metrohalte Les Gobelins (7e).

Prijs-kwaliteit: Voor een kamer betaal je al snel 200 euro of meer. 

Info: 9 rue des Gobelins, 75013 Parijs,  www.hotelhenriette.com

MOB Hotel Paris Les Puces (Saint Ouen)

Sfeer: MOB doet wat denken aan Mama Shelter en dat is niet geheel toevallig, want oprichter Cyril Aouizerate heeft ook mee de eerste Mama Shelter opgestart. De kamers zijn origineel ingericht, vaak met vintage meubilair (wij hadden een kleine tipi in de kamer staan). Er hangt een heel relaxte sfeer.

Comfort: Wij huurden een familiekamer die best wel ruim was. De badkamer was met hippe tegels ingericht, maar de open douche en douchegordijn oogden wel wat basic. Onze kamer lag aan de binnenkoer, dus we hebben zeer rustig geslapen. Mogelijk heb je in de zomer wel wat last van rumoer wanneer het terras open is. Handig: er is een leuk (betaalbaar en lekker) restaurant en café in het hotel.  

Locatie: Dit hotel ligt buiten het centrum, in Saint Ouen. Hoewel je er met de metro wel gemakkelijk geraakt, is het te voet wel wat te ver. Al hangt dat natuurlijk af van je plannen, want in het weekend is de brocantemarkt van Saint Ouen echt wel de moeite.  

Prijs-kwaliteit: kamers kosten tussen de 100 en 200 euro, wat zeer schappelijk is. Al zit de afgelegen locatie daar waarschijnlijk voor iets tussen. 

Info: 6 Rue Gambetta Paris Les Puces, 93400 Saint Ouen

Lees ook

Beautyshoppen in Brussel

Dit zijn onze favoriete beauty adressen in Oost- en West-Vlaanderen

Parfums met een hoog Halloweengehalte

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht