Parfums met een boodschap voor Valentijn

LOVE

Ik doe zelf niet echt aan Valentijn, maar verliefde zielen maak ik graag wegwijs in de parfumjungle. Want een parfum is nog altijd het perfecte cadeau voor Valentijn: de luxe van een mooi flesje en een lekkere geur die je lief nog aantrekkelijker maakt!

Message in a bottle

Wanneer je écht niet weet wat hij of zij lekker vindt ruiken, ga dan voor de boodschap (en een geur die je zelf lekker vindt ruiken). Romantische namen te over in de parfumerie. Niet alleen voor Valentijn, maar het hele jaar door.

Marry Me van Lanvin (als je écht zeker van je stuk bent)

Forever & Ever van Dior (een brave bloemengeur waar je geen potten mee breekt)

Chloé Love Story (eigenlijk is elke Chloé-geur een veilige gok, want hun poederachtige bloemige geursignatuur wordt door de meeste mensen als romantisch ervaren)

Beautiful van Estée Lauder (een klassieker met warme bloemen en smakelijk fruit)

Very Irresistible van Givenchy (al roos wat de klok slaagt)

Diesel Loverdose (verslavend, als je van snoepjesgeuren houdt tenminste)

Romance van Ralph Lauren (een klassieke zachte bloemengeur)

2 vliegen in 1 klap

Wie het nog romantischer wil maken gaat voor ‘matching’ geuren:

  • Dolce & Gabbana The One (For Him is een frisse kruidengeur die langzaam opwarmt tot een mannelijke (tabak!) huidgeur. Intrigerender dan de standaard vrouwenversie (bloemen, fruit en vanille), als u het mij vraagt)
  • Eternity van Calvin Klein (een klassieke frisse kruidengeur zonder scherpe randjes voor mijnheer, zacht boeket waar een poederdons is overgegaan voor haar)
  • Amor Amor van Cacharel (als het wat zoeter en jonger mag)

Geurtips voor een stomende Valentijn

Als de term ‘romantische parfums’ valt, dan kan je er donder op zeggen dat het gaat over zachte bloemengeuren voor haar en discrete aromatische geuren voor hem. Wie toch meer risico durft te nemen, stellen we het volgende voor:

  • Huidgeuren met een zilte ondertoon, zoals Jo Malone Wood Sage & Seasalt of iets zoeter: Calvin Klein Reveal. Beide geuren hebben iets zonnigs, crèmigs van een warme huid, opgefrist door het zilte van de zee. Jo Malone is uniseks, Reveal bestaat ook voor heren.
  • Cocoonparfums: ook dit zijn geuren die het crèmige van een warme huid oproepen, maar dan op een poederachtige manier (dankzij een flinke dosis witte muskus). Ze zijn het geurig equivalent van een mohairen trui of sjaal waarin je je helemaal kan wikkelen: ze bieden warmte, zachtheid en troost. Het zijn zachte poedergeuren zoals Narciso van Narciso Rodriguez en alle Chloé parfums.
  • Viriele geuren: misschien ben ik hier niet helemaal objectief, maar een geur met een flinke dosis vetiver vind ik onweerstaanbaar. Het is een ingrediënt met een droog, groen aroma dat behoorlijk sterk kan zijn. Het ruikt naar een brede mannenborst en een paar sterke armen die je zullen beschermen, troosten en veel meer. Absolute aanraders zijn Terre d’Hermès en Grey Vetiver van Tom Ford. Ook op vrouwen erg sexy.
  • Oriëntals: mag het voor jou best wat sensueler, kies door voor een oriëntal. Dat zijn eerder zware geuren met een kruidig karakter (en vanille basis) of de zoete warmte van een amberbasis, maar altijd een verslavend kantje. Een klassiek voorbeeld van zo’n kruidengeur is Opium van Yves Saint Laurent. Meer dan 25 jaar geleden was het een ophefmakende lancering en ook vandaag is het een must voor dames die van het stevigere werk houden. Wie het meer heeft voor de zoete warmte van amber vindt haar ding ongetwijfeld in Juliette Has A Gun Oilfiction. Een mannengeur van hetzelfde kaliber is A*men van Thierry Mugler, een unieke compositie van hout, kruiden en karamel. Ook Angel, de vrouwelijke tegenhanger, is om op te eten.

[slideshow_deploy id=’3026′]

Info

Jo Malone vind je bij Senteurs d’Ailleurs (Brussel), Parfuma (Antwerpen) en sommige Ici Paris XL en April parfumerieën. Juliette Has A Gun en Tom Ford in de meeste nicheparfumerieën, Ici Patis XL en April. De andere merken vind je nagenoeg in elke parfumerie.

Lees ook:

De meest verleidelijke parfums voor Valentijn

Parfums met een romantisch verhaal

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht