Vanilla Vibes, vanille met een snuifje zeezout

Vanille, lievelingsingrediënt van heel wat mensen

Vanille is een van de populairste ingrediënten in parfumerie en een van de weinige die overal ter wereld in dezelfde mate geapprecieerd wordt. De zoete geur heeft iets regressief, troostend en comfortabel. Wetenschappers leggen de link met moedermelk, die onze basisbehoefte aan eten en veiligheid vervult. Misschien ligt het aan het feit dat ik groot geworden ben op poedermelk, maar ik ben niet zo’n grote fan van vanillegeuren. Ik eet graag dessert, maar ruik er niet graag naar.

Vanilla Vibes: vanille met een twist

Met enig voorbehoud rook ik dus Vanilla Vibes, het nieuwe parfum van Juliette Has A Gun. Enigszins gerustgesteld door de commentaar van eigenaar Romano Ricci die zelf ook niet van zoete geuren houdt. Hij voegde zeezout toe aan de vanille, voor een minerale dimensie die het parfum luchtiger en eleganter maakt. “De vanille verliest zo zijn gastronomische facetten maar behoudt zijn verslavende kant.”

De eerste seconden word je verwelkomd door een zilte bries, al ruik je een zoet aroma op de achtergrond. Allemaal heel transparant verwerkt in een goed gemixte cocktail die je zo naar vakantie aan zee voert. Waar je ijsjes eet terwijl het zoute water van een duik in de zee verdampt op je huid. De zoetigheid van vanille wordt in toom gehouden door de aquatische frisheid, terwijl sandelhout en muskus het huidgevoel versterken. Vanilla Vibes overheerst nooit (heeft een medium sillage), de naam is bijzonder goed gekozen. Hij blijft ook niet buitensporig lang hangen (+-6 uur), maar wel wat je van een eau de parfum verwacht.

Voor wie?

Vanille en ook zilte noten zijn niet nieuw in parfum. De combinatie van beiden is minder courant. Wie al Reveal van Calvin Klein heeft geprobeerd of Womanity van Thierry Mugler (meer fruitig) kon appreciëren moet zeker Vanilla Vibes eens proberen. Ook voor fans van vanillegeuren die tijdens de zomer uitwijken naar frissere opties  is Vanilla Vibes een aanrader.

Info

Juliette Has A Gun Vanilla Vibes eau de parfum 50 ml: 90 euro, 100 ml: 120 euro. Verkooppunten via www.juliettehasagun.com

Lees ook

Amouage op een eighties trip: Material en Boundless

Jo Malone Vetiver & Golden Vanilla

Akro maakt parfums met verslavende trekjes

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht