Wu Wei, het adres voor wellness en meer in Kortrijk

4_-_resized

Wellness in een industriële sfeer

Een voormalige drukkerij in het Kortrijkse werd omgetoverd tot een wellness centrum waar de industriële sfeer werd behouden. Op een streep witte verf na, werden de muren ongemoeid gelaten. In de catacomben van de kelder zijn zwembaden en dompelbaden ondergebracht, vanwaar je ook naar buiten kan zwemmen. De beelden in het persbericht zagen er alvast veelbelovend uit, dus trokken we naar Kortrijk voor een dagje wellness in Wu Wei.

Wui Wei betekent letterlijk ‘niet handelen’. Het is een concept in het Taoïsme dat zich laat vertalen als “weten wanneer wel of niet te handelen”.

Scandinavische sfeer

Strak, Scandinavisch design versterkt de rust die je hier vindt. Het complex is redelijk groot, maar heeft verschillende hoeken en kanten en nauwelijks inkijk van de buren, waardoor je toch een geborgen gevoel hebt. De stoomkamers vormen een parcours van opeenvolgende kamers waar de vochtigheid steeds meer opgedreven wordt, om te eindigen in een relaxruimte. Een leuk idee, maar de hygiëne was soms een heikel punt. Aan de ingang stond een mand met scrubdoekjes, maar het was me niet helemaal duidelijk of die nu al gebruikt waren of niet. In de kamers zelf waren geen sproeiers voorzien om de banken af te spoelen. De voetbaden met stilstaand water liet ik aan me voorbij gaan.

In de zwembaden van de catacomben lagen dode bladeren, binnengewaaid van buiten. Onvermijdelijk, al was het een oogst van meerdere dagen. Wellicht is het een kwestie van personeel. Dat liet zich ook merken in de cafetaria, waar het lang wachten was op bediening. Eens besteld, waren we aangenaam verrast door de lekkere, gezonde snacks.

Wu Wei is een mooie, rustige plek. Als de opgesomde minpunten worden bijgeschaafd, heeft Wu Wei alle potentieel om helemaal zen te worden.

Info

Bij Wu Wei kun je ook overnachten en terecht voor workshops, events en behandelingen. Het is tevens de ideale uitvalsbasis voor uitstappen met de fiets of te voet. Kongoweg 23, Kortrijk. www.wuwei.be

Lees ook

House of Rituals, een plek voor lichaam en geest

Een royaal wellness weekend in Valenciennes

Hotel Post, de heimat van Susanne Kaufmann

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht