Deze zomerparfums doen je huid naar de zon ruiken

Door de hogere temperaturen zullen parfums sneller verdampen waardoor ze intenser overkomen. Het ideale moment dus om op een luchtiger versie over te schakelen van je favoriete geur. Of om je eens aan iets nieuws te wagen. Je kan twee richtingen uitgaan in zomerparfums: verfrissende citruscolognes of sensuele huidparfums. Wel oppassen: parfum dragen in volle zon kan huidirritaties veroorzaken. Verstuif dus wat op je kleding of op je haren op zonnige dagen. Dit zijn de lekkerste zomerparfums. 

Huidgeuren

Giorgio Armani Sun di Gioia (50 ml: 76 euro) draagt dezelfde naam en flacon als zijn bekende zus Acqua di Gioia. Al lijken de twee amper op elkaar. Waar de laatste een fruitig frisse verschijning is zoekt Sun duidelijk de zwoele kant van de zomer op met exotische witte bloemen.

Estée Lauder Bronze Goddess ( Eau Fraîche 100 ml: 67,24 euro): een huidparfum dat sensueel is door de muskus en exotische kokosnoten, maar fris genoeg blijft om niet in een exotisch drama te veranderen. Houdt ongelooflijk lang.

Lancaster Le Parfum Solaire (eau de toilette 100 ml: 45 euro): de iconische geur van de Lancaster zonneproducten gebotteld. Veilig om in de zon te dragen.

Tom Ford Private Blend Soleil Blanc (eau de parfum 50 ml: 193 euro): de geur van dure zonnecrème op een warme huid. Niet meer, niet minder. En daarom aan de dure kant voor een weinig originele geur die je voor veel minder bij andere merken kan vinden.

Verfrissende citrusgeuren

Roger & Gallet Eau des Bienfaits (100 ml: 45,95 euro) lijkt op het eerste gezicht een klassieke cologne waar smakelijke citrus- en sinaasappelnoten de aanzet domineren en langzaam evolueren naar een frisse houtgeur. Naar verluid is het het eerste parfum dat wetenschappelijk onderzocht is op zijn aromacologische effecten. De gebruiksters noteerden na twee weken een lager stressgehalte dan de controlegroep. Maar zou elke aangename geur dat effect niet hebben?

Biotherm Eau Soleil (eau de toilette 100 ml: 45,50 euro): Biotherm is geen parfummerk, maar heeft wel een reeks aangename verfrissende geuren. Eau Soleil is de zesde uit de rij en combineert klassieke citrusfrisheid met het groene van vijg. Deze ongecompliceerde geur kan je veilig in de zon dragen.

Atelier Cologne Bergamote Soleil (Cologne Absolue 30 ml: 60 euro): Atelier Cologne begon met frisse citruscolognes die zo lang houden als een eau de parfum. Van alle citrusvruchten is bergamot mijn favoriet. Deze Italiaanse citrusvrucht wordt gebruikt om earl grey thee te parfumeren en heeft een verfijnde citrusgeur. Een van de lekkerste zomerparfums!

Lees ook

onze favoriete zomergeuren
10 x zon in een fles.
Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht