6 nieuwe beauty adressen in de provincie Antwerpen

Antwerpen heeft er de laatste maanden weer een paar mooie beauty adressen bij gekregen. Dat is altijd een goede reden om een dagje af te zakken naar de koekenstad. Self, Peaufiné en La Maison Du Parfum bevinden zich in een straal van een kilometer rond het Antwerpse commerciële centrum. Rheine en Von Winckelmann maken Mechelen wat mooier.

Self

Wat is het? De flagship van het Belgische beautymerk Self, een natuurlijk verzorgingsmerk. Isabelle Ulenaers richtte het merk zo’n 6 jaar geleden op. Ze vond geen natuurlijke producten voor de gevoelige huid van haar dochtertje. Dus besloot ze die zelf te laten maken.

Wat kun je daar vinden? In het hartje van de Antwerpse shoppingwijk De Wilde Zee opende Self eind vorig jaar de deuren. Je kunt er het hele gamma ontdekken, dat intussen behoorlijk is uitgebreid. De producten zijn natuurlijk, vegan en zelfs halal. Van gezichtsverzorging voor een hele routine (zelfs zonnecrème) tot lichaamsproducten, accessoires en haarverzorging. Achteraan kun je terecht voor een koffie of thee. Voor je weer buitengaat kun je een selfie nemen in de fotogenieke hoek.

Info: Lombardenvest 54, 2000 Antwerpen. www.naturalself.eu

Parfuma Hove

Wat? Parfuma is een van de weinige onafhankelijke parfumerieën die zich met succes staande kan houden in een markt die gedomineerd wordt door ketens. Onder andere door een mooie mix van grote merken en nichelabels, vaak in exclusiviteit. Ze openden onlangs een derde filiaal, in Hove. Die parfumerie heeft een nieuw concept in een meer industrieel decor, dat erg eigentijds oogt

Wat vind je daar? Ook het gamma is wat experimenteler dan in de flaship in Antwerpen centrum, zij het wat beperkter.

Info: Eiermarkt 31 in Antwerpen, in het Wijnegem Shopping Center, Mechelsesteenweg 1 in Hove, en online.

Peaufiné

Foto: Matthias Hannes

Wat is het? De Antwerpse nicheparfumerie Necessities opende aan de overkant van de straat Peaufiné, een boetiek voor bijzondere huidverzorgingsmerken. Met Kora-Lee Lust, de partner van Maxime Boxtaele, als shop manager blijft het een familie aangelegenheid. Ze ontwierp zelf de winkel, die bijzonder ruim en ligt oogt.

Wat kun je er vinden? Necessities had al enkele verzorgingsmerken, zoals Buly 1803, Diptyque en het Belgische Delbôve. In de nieuwe stek krijgen ze gezelschap van Paula’s Choice, Cosmetics 27 en Minois. En er komen binnenkort nog meer merken bij…

Info: Steenhouwersvest 27. www.necessities-antwerp.be

La Maison du Parfum

Wat is het? La Maison Du Parfum is een adresje dat je moet kennen. Want het ligt wat verborgen in de stationsbuurt. Sinds kort heeft het een tweede winkel in de meer centraal gelegen Leopoldstraat. Een mooi, ruim pand met gebogen ramen en plaats voor een uitgekiend aanbod van nicheparfums.

Wat kun je daar vinden? Hier vind je de exclusievere nichemerken, zoals Roja, Xerjoff en Creed. De selectie richt zich voornamelijk op meer complexe, rijkere geuren. Dat laatste valt letterlijk te nemen: achteraan vind je Clive Christian, het Britse luxe parfumhuis dat tot de duurste ter wereld behoort. Er is ook een bar, waar je op je gemak kunt zitten om geuren te ontdekken.

Info: Leopoldstraat 22, www.lamaisonduparfum.com

Rheine

Rheine

Wat? Eerst was er de webshop, half november opende make-upartieste Kyria Cateau een fysieke winkel in hartje Mechelen. Omdat mensen toch nog graag advies in real life willen en/of producten fysiek willen testen voor ze ze kopen.

Wat kun je daar vinden? Het “cleane” aanbod bestaat uit merken waar Kyria volledig achter staat en die ze zelf ook gebruikt, zoals de make-up van Instagramfavoriet Ilia en RMS Beauty, de skincare van Verso en Comme ça, de in het buitenland gehypete zonverzorging Soleil Toujours, de haarverzorging van Rahua en de nagellakjes van Karolin van Loon. Je kan in de winkel ook een make-upsessie boeken.

Info: Hoogstraat 19, Mechelen en online

Von Winckelmann

Wat? Make-upartiest Eva Trappeniers vond een fysieke stek voor haar webshop von Winckelmann. Eva houdt van “future proof beauty”, ofte no nonsense, natuurlijke, diervriendelijke, duurzame verzorging en make-up die doen wat ze beloven.

Wat kun je daar vinden? Ze heeft een mooie selectie Belgische beauty, zoals Skin by Dings, Studio Mino, Go as u.r, Cîme en de make-uptasjes van Studio Kolere. Maar ook buitenlands moois zoals de fijne getinte make-upbalsems van (M)anasi 7, de haarverzorging van John Masters Organic en de Australische parfums van Goldfield & Banks. Je kan bij von Winckelmann ook workshops volgen of je laten opmaken door Eva die ook geweldig goed is met kapsels.

Info: Onze-Lieve-Vrouwestraat 9, Mechelen en online.

Lees ook:

Beauty hotspots in Antwerpen

Favoriete beauty adressen in Brussel

Beauty adressen in Oost- en West-Vlaanderen

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht