5 verrassende geuren voor avonturiers

Iedereen kent er wel eentje: die vrije vogel die zich niet laat binden en moeite heeft met te settelen. Ze besteden hun geld liever aan avontuurlijke reizen dan aan een huis. Avonturiers experimenteren graag en trekken zich weinig aan van wat anderen denken. Dat merk je op verschillende vlakken, onder andere in hun kleding, die vaak wat excentrieker is. Of zwart, met een opvallend accessoire van een lokale kunstenares die ze op hun trektocht door de Andes hebben ontmoet.

Hun huis is een verzamelplaats van souvenirs met een verhaal of een herinnering. Parfums zijn voor hen een manier om nieuwe ervaringen op te doen, om door de tijd te reiken naar momenten waar ze mooie herinneringen aan koesteren of naar plaatsen waar ze nog nooit geweest zijn. Avonturiers laten zich niet leiden door merken of labels, maar gaan af op hun neus: ze zoeken geuren waar ze iets bij voelen, zelfs als dat hen uit hun comfortzone haalt. Dit zijn hun geuren:

Naomi Goodsir Corpus Equus

Naomi Goodsir is een Australisch/Frans merk met originele parfums. Aan het nieuwste parfum, Corpus Equus, werd 8 jaar gewerkt. Het is een donkere ledergeur, geïnspireerd op een renpaard. Je ruikt de dampende vacht onder het lederen zadel en de mysterieuze donkerte van de paardenstal. Animaal maar elegant.

Info: EDP 50 ml: 150 euro, Necessities-antwerp.be, senteursdailleurs.com

Frederic Malle Synthetic Jungle

Synthetic Jungle is voor meerdere redenen een opvallende lancering. In de eerste plaats omdat het nog eens een groene geur is, niet meteen spek voor de bek van het grote publiek en daardoor weinig commercieel. Fijn als een merk daar toch voor kiest, want dit genre heeft absolute parels. De meeste stammen uit de jaren 70, zoals Private Collection en Aliage van Estée Lauder en Eau de Campagne van Sisley. Synthetic Jungle is een moderne hommage aan deze klassiekers, maar heeft ook iets resoluut modern. Knap werk van parfumeur Anne Flipo, die nochtans gekend is voor haar toegankelijke stijl. Ook het feit dat een merk het aandurft om het woord ‘synthetic’ te gebruiken in tijden dat alles zo natuurlijk mogelijk moet zijn kan rekenen op mijn sympathie.

Info: EDP 30 ml: 115 euro, Parfuma.com, senteursdailleurs.com

Miglot Pure Sandalwood Edition 01

Dit parfum is eerder een ingrediënt dan een compositie, maar als je het niet beter kunt dan de natuur, moet je er niet aan beginnen, vindt parfumeur Kristof Lefebre van Miglot. Hij heeft een hele collectie ingrediënten van topkwaliteit aangelegd, die hij graag wilt delen. Indisch Mysore sandelhout wordt beschouwd als de beste kwaliteit. Tegenwoordig vind je vooral de Australische kwaliteit of synthetische moleculen als Javanol of Sandalore. Bij Miglot vind je hem in beperkte oplage aan een redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Al blijft het wel een investering, natuurlijk. Maar de moeite voor avonturiers die eens iets anders willen proberen dan Le Labo’s Santal 33 😉

Info: EDP 50 ml: 344,50 euro, te koop bij Miglot, Koophandelsplein 19, 9000 Gent. miglot.com

Gallivant Napoli

Gallivant maakt geuren geïnspireerd door reizen: Istanbul, Tel Aviv, Bukhara, … Hun baseline ‘Fragrance for urban explorers’ is dan ook goed gekozen. De nieuwste, Napoli, voert je zo naar Napels, waar flarden van de rokerige dampen van de nabijgelegen Etna vulkaan zich mengen met de zilte zeelucht.

Info: EDP 30 ml: 75 euro, Smellstories.be

Maison Crivelli Hibiscus Mahajád

Hibiscus Mahajad is geïnspireerd door “het proeven van hibiscusthee in het hart van een edelsteenmarkt.” Een cryptische omschrijving, want ik heb nog nooit hibiscusthee gedronken of een edelstenenmarkt bezocht. Ik ruik vooral het fris-bloemige aroma van hibiscus, rozen, met vrolijke fruitaccenten en een warme vanillebasis. Een fruitige bloemengeur, maar anders dan je ooit al geroken hebt. Intenser ook, doordat het een extraît de parfum is.

Info: Extraît de parfum 50 ml: 195 euro, findujour.com, skins.nl

Lees ook

5 verrassende geuren voor avonturiers

Parfumtips voor de excentrieke tante

Parfums voor de levensgenietende vader

Parfumtips voor de hippe schoonbroer

Parfumtips voor de allerliefste oma

Cadeautips voor het romantische nichtje

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht