De 5 leukste parfumflesjes van het afgelopen jaar

In parfum geldt: de fles is niet belangrijk, het is de geur die telt. En toch… kan een mooi flesje zo verleidelijk zijn dat je door de knieën gaat. Dit zijn de leukste parfumflesjes van het afgelopen jaar.

Paco Rabanne Phantom

Een van de origineelste parfumflesjes van 2021 is ongetwijfeld Phantom, de laatste mannengeur van Paco Rabanne. Een robot! De flacondop bevat een chip met AI-technologie (Artificial Intelligence) in de dop geïntegreerd, die met je smartphone verbindt. Hij leidt je naar en ontdek een parallel universum. Daar vind je interactieve filters, gepersonaliseerde playlists, interactieve games, etc. Maar ook voor de geur zelf werd kunstmatige intelligentie gebruikt die in combinatie met neurowetenschappen de emotionele effecten van de geur meet. De aromatische houtgeur (fougère) bevat ingrediënten die jonge mannen sexier, zelfbewuster en energieker zouden doen voelen.

Info: EDT 50 ml: 69,90 euro, 100 ml: 94,90 euro, parfumerie

Carolina Herrera Good Girl Superstars edition

Carolina Herrera speelde handig in op de schoenenverslaving van héél wat vrouwen toen ze Good Girl lanceerde in 2016. Nog slimmer: elk jaar lanceert ze minstens 1 limited edition, steeds in een ander jasje. Dit najaar is dat een zilveren. Zo kitsch dat het wel weer leuk wordt. Al helemaal als je een collectie limited edities hebt staan…

Info: EDP 80 ml: 112,50 euro, Ici Paris XL

Marc Jacobs Perfect Intense

Marc Jacobs heeft een reputatie wat vrolijke flacons betreft: Daisy, Lola, Dot, Honey, het handtasje van Decadence, … Kitsch van de bovenste plank, maar het maakt je wel vrolijk. Zo ook het eclectische flesje van Perfect Intense, de zoetbloemige nieuwkomer. Een cluster van bedeltjes siert de dop.

Info: EDP 30 ml: 66,90 euro, 50 ml: 106,90 euro, parfumerie

Memo Paris Argentina

Goedkoop zijn ze niet, de parfums van Memo. Maar de parfumflesjes met prachtige prints zijn even mooi als hun geuren. Argentina is de nieuwste, waar roos een tango danst met oud.

Info: EDP 75 ml: 205 euro, bij Beauty by Kroonen in Brussel en Skins in Gent.

Moncler Pour Femme

Het merk van de pokkedure winterjassen waagt zich voor de eerste keer aan parfums voor mannen en vrouwen. Beiden zitten in een flacon die me aan een skilift doet denken. Maar wat nog meer in het oog springt, is het berichtenpaneel (enkel op de 150 ml-versie). Standaard passeert daar de merknaam, maar je kunt je eigen boodschap programmeren. Het ideale geschenk voor een gadgetfreak!

Info: EDP 150 ml: 180 euro, parfumerie.

Lees ook:

5 verrassende geuren voor avonturiers

Parfumtips voor de excentrieke tante

Parfums voor de levensgenietende vader

Parfumtips voor de hippe schoonbroer

Parfumtips voor de allerliefste oma

Cadeautips voor het romantische nichtje

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht