Naar de sauna? Dit zijn mijn favoriete adressen

CasaVerde-afkoelbad
GF: Casa Verde

Een sauna op tijd en stond is goed voor de gezondheid, de huid én je humeur. Dit zijn mijn favoriete adressen.

Oxygen-house

Wat? Privé sauna

In Vlaams-Brabant zijn de upscale privé sauna’s eerder dun gezaaid. Je komt dan ook al snel uit bij Oxygen House, ondergebracht in een huis uit 1724. Eigenaar Frank is een wereldreiziger, die na een zwaar verkeersongeluk de deugd van massages ontdekte. Hij verdiepte zich er in en besloot een wellness centrum te openen. Dat telt intussen 3 verschillende ruimtes die je kunt afhuren: de Loft, Villa Prestige en Villa Cosy. Ik heb de eerste 2 bezocht.

De Loft beslaat de hele bovenverdieping: 200 m2 met infraroodsauna, ruime douches en kleedkamer en een lounge met flatscreen. Twee sauna’s met sterrenhemel kijken uit op het buitenterras. Daar vind je ook een verwarmd zwembad, ligzetels en jacuzzi. De Loft is gezellig met twee, maar kan met hetzelfde gemak een grotere groep aan. Authentieke houten balken, natuursteen, tadelact en mozaïektegeltjes zorgen voor sfeer.

In de Prestige Villa baadt de ruime loungeruimte in het licht dankzij grote ramen. Die geven zicht op het verwarmd buitenzwembad en het overdekt terras met jacuzzi. In de 300 jaar oude kelder werd het caldarium ondergebracht. Dankzij een glazen wand kun je genieten van de feeëriek verlichte muren en een kunstwerk.

Info: vanaf 140 euro (2 pers., 2 u.). Opties: arrangementen, overnachting, binnenkort ook behandelingen.
Stiggelstraat 2, 1910 Berg (Kampenhout). www.oxygen-house.be

Casa Verde

Wat? Privé sauna

In Dendermonde verbergt de gevel van een charmant herenhuis een heel andere wereld. Over drie verdiepingen werden twee luxueuze wellness complexen ingericht. Domotica en authentieke kunstelementen zorgen voor een bijzondere sfeer. Alle standaard faciliteiten (sauna, hamam, jacuzzi, loungeruimte, douches) krijgen daardoor net dat ietsje meer. Al een lasershow in de sauna gezien? Over een beeldscherm als vloer gelopen? Of een regendouche met een ingebouwde zonnebank? Casa Cielo heeft een buitenterras met ijshut als extra. Bij Casa Terra kijkt een levensgrote boeddha uit over het dompelbad. Buiten is er een ecologische zwemvijver met overdekt terras. Het prijskaartje is stevig, maar de ervaring bijzonder.

Info: vanaf 220 euro (2 pers., 2 u.). Opties: arrangementen, massage, overnachting.
Sint-Gillis-laan 27, 9200 Dendermonde. www.casaverde.be

Waer waters

Wat? openbare sauna

Verstopt in een residentiële wijk, vind je 6000 vierkante meter wellness plezier. Waer Waeters is een gigantisch grote openbare sauna. Toch heb je hier geen fabrieksgevoel. De inrichting is modern strak, met veel natuursteen. Het complex is opgesplitst in twee delen met exact dezelfde faciliteiten. In het eerste is zwemkledij verplicht, in het achterliggende gebeurt alles naakt. Leuk in het naaktgedeelte zijn de hoger liggende sauna’s die uitkijken op het hele complex. Voor het restaurant moet je in het eerste deel zijn. Perfect om met een groepje vriendinnen een dag door te brengen. Koppels verkiezen wellicht een kleiner, intiemer adres.

Info: ma-vr: 41 euro, 46 euro op weekend- & feestdagen. Badlinnen te huur. Opties: arrangementen, behandelingen. Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden. www.waerwaters.com

Aquarein

Wat? Openbare sauna

Ik ben al een paar keer in Aquarein geweest en ben iedere keer aangenaam verrast door het vriendelijke personeel. Het is niet te klein en niet te groot, modern maar niet superstrak. Bij warmer weer is het heerlijk luieren op de ligzetels in de tuin. Achterin liggen  nog twee sauna’s. Binnen vind je verschillende sauna’s, jacuzzi, voetbad, ruime douches en een koudwaterbad. Vanuit het verwarmd zwembad kun je naar buiten zwemmen. Een verdieping lager is de infraroodsauna, een stoomkamer en het schoonheidsinstituut. De behandelingen zijn ok tot goed, naargelang de persoon die je treft. Boven is een grote loungeruimte, waar je ook een hapje kan eten.

Info: inkom: 34,90 euro. Behandelingen en arrangementen mogelijk. Badlinnen te huur.
Herentalsesteenweg 2, 2280 Grobbendonk. www.aquarein.be
 

Lees ook:

House Of Rituals in Amsterdam

Wellness weekend in Royal Hainaut Spa & Resort

Wu Wei wellness in Kortrijk

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht