Oxygen-House in Kampenhout, heerlijk weg van de wereld


Even helemaal (en heerlijk)  weg van de wereld, geef toe, bij tijd en wijlen is dat een aantrekkelijke gedachte. In de privésauna & wellnessruimte Oxygen-House kan het. Je moet er zelfs niet voor naar een ver en onbekend eiland. Ok, van Berg had ik nog niet gehoord, maar Google Maps bracht er mij vanuit Leuven in een autorit van 25 minuten naar toe. Berg is een deelgemeente van Kampenhout en ligt op 15 km van Brussel.

De Loft

Oxygen-House is het geesteskind van Frank Maimouni en bestaat eigenlijk uit drie huizen. In zijn ouderlijk huis dat dateert uit 1724, vind je de Loft: 200 m2 met infraroodsauna, ruime douches en kleedkamer en een lounge met flatscreen. Twee sauna’s met sterrenhemel kijken uit op het buitenterras, waar er een verwarmd zwembad is, ligzetels en een jacuzzi. De Loft is gezellig met twee, maar kan met hetzelfde gemak een grotere groep aan. Authentieke houten balken, natuursteen, tadelakt en mozaïektegeltjes zorgen voor sfeer.

Villa Prestige

In het aanpalende huis opende eind december een extra wellness complex (de Villa Prestige), met dezelfde faciliteiten. En ook nog 2 behandelingskamers en een impressionant caldarium (een begrip uit de Romeinse thermen) met glazen wand in de 300 jaar oude, gewelfde kelder. Het oudste gedeelte, de Villa, is tijdelijk dicht voor verbouwingswerken. Begin 2016 gaat daar een gloednieuwe wellnessruimte open en een jaar later een exclusief wellnesshotel met 5 kamers (nu is er al 1 B&B ter beschikking).

Invloeden uit de hele wereld

Oxygen-House, met verschillende Boeddhabeelden en ingericht volgens de Feng Shui principes, is duidelijk Aziatisch geïnspireerd. Indertijd werkte Frank Maimouni bij Sabena en vloog hij de wereld rond. Hij was talloze keren in India, de Seychellen, Indonesië en bovendien woont zijn familie verspreid over de hele wereld. Die invloeden en impressies bepaalden zijn aanpak. Hij maakte er een bijzondere plek van. De huizen zijn gerenoveerd met respect voor de geschiedenis. Overal zijn uitgezochte, natuurlijke materialen gebruikt en is er veel aandacht voor details. De wellnessinfrastructuur is top.

Behandelingen

Hij blijft investeren: in het nieuw te bouwen wellnessdeel komt een zoutgrot als blikvanger. En vanaf volgende maand haalt hij de behandelingen (en producten) van Spa Cinq Mondes in huis. Nu al worden massages aangeboden. Tijdens een moeilijke en pijnlijke revalidatieperiode na een motorongeluk, zocht Frank naar goede massages. Zelf trok hij naar Katmandoe om daar massagetechnieken te studeren. Hij weet dus waarover hij het heeft.

Info

Oxygen-House, Stiggelstraat 2, 1910 Berg (Kampenhout). Vanaf 130 euro (2 pers., 2 u.). Opties: arrangementen, overnachting, binnenkort ook behandelingen. Stiggelstraat 2, 1910 Berg (Kampenhout).

Lees ook:

Royal Hainaut Spa & Resort in Valenciennes

Wu Wei in Kortrijk

Hersenmassage in House of Rituals

De mooiste sauna’s in België

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht