De ZO Stimulator Peel, een boost voor de Obagi acné behandeling

IMG_86033 weken in de ban van Dr Obagi

Drie weken smeer en scrub ik nu uitsluitend met de ZO Medical producten van Dr Obagi. En dat gaat redelijk vlot. In de tweede week kreeg ik een opstoot van vervelling en jeuk, maar ik merkte ook dat mijn huid begint te wennen. De oil pads prikken niet meer zo genadeloos als die eerste dagen. Ook de retinolcrème Retamax kan ik haast elke avond aanbrengen zonder dat ik de volgende dag een gecraqueleerd schilderij lijk. Huidcoach Karin Sels mailt regelmatig om te horen hoe het gaat en dat is best fijn. Bij zo’n werkzame producten heb je toch regelmatig bevestiging nodig.

Mijn huid is beduidend frisser: er komen geen onderhuidse vulkanen meer bij, de zwarte puntjes op mijn neus maken steeds minder kans en mijn huidtextuur is fijner. De bestaande cysten voelen minder hard en diep aan en ik heb er vertrouwen in dat ze binnen afzienbare tijd zullen verdwijnen. Ik krijg ook al complimenten over mijn huid, die er duidelijk rustiger uitziet. Ik laat mijn foundation links liggen en gebruik enkel wat concealer en minerale poeder als ik buiten ga. Ook het trekkerig gevoel vermindert.

Een soft peeling om het resultaat te versnellen

Karin adviseert een ‘comfort’verzorging om dat nog te verbeteren. Een week later spreken we opnieuw af. Wanneer ik haar vertel dat mijn huid goed reageert en snel went aan de behandeling, besluit ze om een tandje bij te steken. “Ik zou je liever een peeling geven dan op comfort te werken”. Oei. Hoewel ik al meer dan 15 jaar als beautyjournalist werk ben ik een peelingmaagd. Karin ziet mijn verschrikt gezicht en stelt me gerust. “De ZO Stimulator Peel is een oppervlakkige peeling die maar 3 minuten duurt.” De peeling verwijdert een laagje huid, wat imperfecties (bijvoorbeeld littekens of pigmentvlekken) vermindert en de herstelfuncties van de huid stimuleert. De behandeling heeft ook een anti-aging effect: minder (diepe) lijntjes en rimpels en een heldere teint.

Toch aarzel ik -een mens heeft maar 1 gezicht, nietwaar?-. Maar Karin overtuigt me dat het een flinke stap vooruit zal zijn. “Deze peeling geeft de huid een flinke boost zonder afschilfering -ondanks de hoge concentratie aan zuren. Al zal jij waarschijnlijk wat roodheid en schilfering ervaren omdat je al een tijdje Retamax gebruikt. Dat versterkt de werking.” Ik heb niet echt een rode loper event gepland de komende dagen, dus heb ik geen excuus. Opgelaten als bij de tandarts installeer ik me in de behandelingsstoel.

Hoe verloopt de ZO Stimulator Peel?

Eerst reinigt Karin mijn gezicht, dan volgt er een scrub én een enzymatische peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Een lotion (de ZO Stimulator Peel Prep) ontvet de huid en laat haar warm aanvoelen. En dan zijn we klaar voor het grote werk. Karin brengt een eerste laag zuren (salicyl-, citrus- en melkzuur) aan. Dat geeft een prikkend, warm gevoel dat na enkele seconden uitdooft. Na twee minuten gaat er een tweede laag op. Daarna wordt het zuur geneutraliseerd, wat de warmte en het prikken een paar seconden intens doet opflakkeren. Dat is even schrikken, maar mijn angst bleek groter dan nodig was. Karin kijkt mijn huid na en voorspelt een goed resultaat. Het voelt strak aan en in de spiegel zie ik een tikje rood, maar niets dramatisch. Met een lik groeiserum en UV-bescherming kan ik weer naar buiten.

Het resultaat

’s Avonds besluit ik de Retamax over te slaan en de trekkerigheid te verzachten met een flinke dosis Ommerse Overnight Recovery Creme. Mijn huid is een tikje gevoelig, alsof ik een dag skiën achter de rug heb met teveel zon en wind. De volgende ochtend is die roodheid verdwenen en zie ik een strak, glanzend vel dat net een maatje te klein aanvoelt. Op dag 2 begint de huid een beetje te schilferen rond de kin. Net wat te fel om een poeder te kunnen gebruiken, maar niet genoeg om thuis onder te duiken en een nieuwjaarsborrel te skippen.

Drie weken en een peeling later is mijn huid nog altijd niet perfect, maar wel zichtbaar verbeterd. Met minder puistjes, zwarte puntjes, een frissere teint en een fijnere textuur. Nu de acné bijna onder controle is, zijn de pigmentvlekjes de volgende uitdaging.

Info

Deze peeling behandeling kost 152 euro. Ik kreeg deze aangeboden van Medic Skin Care. De verzorgingsproducten heb ik zelf betaald.

Lees ook:

Acné aanpakken met Dr Obagi

Dr Obagi’s acné bootcamp: week 1

Getest: pigmentvlekken aanpakken met Dr Obagi

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht