Dr Obagi’s acné bootcamp: verslag van de eerste week

Huiswerk

Minder stress, meer slaap en geen suiker. En gedisciplineerd het Dr Obagi verzorgingssysteem volgen. Dat waren de opdrachten die Karin Sels van Medic Skin Care me vorige week had meegegeven. Dat stressniveau is gedaald na de drukte rond de lancering van Parfumwijzer. Ik doe moeite om voor middernacht in mijn bed te kruipen, maar suiker is een grotere uitdaging… Karin suggereerde om het witte gif, samen met tarwe en zuivel te laten voor een optimaal resultaat. Maar dat is me dus niet gelukt.

De eerste resultaten

Gelukkig boek ik met de producten wel al resultaten. Al een week volg ik hetzelfde ritueel: ’s morgens reinigen met de Oilacleanse gelreiniger, gevolgd door de Ommerse scrub, waarna de Cebatrol Oil Control Pads de exfolatiefase afronden. Die pads zijn niet voor watjes, ik raak niet gewend aan dat prikkend gevoel. Daarna gaat er een laagje anti-bacteriële Aknetrol over en Overnight Recovery crème voor comfort. Als ik buiten moet bescherm ik mijn huid met de Oclipse SPF 30. ’s Avonds is het ritueel beknopter: make-up (mineraal poeder en mascara) haal ik er af met een micellair water, daarna reinigen met de Oilacleanse en de Clarisonic borstel, een laag Retamax en wat Ommerse Overnight Recovery Crème.

Het belang van info en begeleiding

Ik zie nu het nut in van die eerste uitgebreide consultatie (1,5 uur) met grondige uitleg. Je moet weten wat je te wachten staat voor je met Dr Obagi eraan begint. Als ik de producten niet eerst had getest met Karin, die me geruststelde dat die roodheid en prikkelend gevoel normaal was en zou verbeteren, dan zou ik onmiddellijk gestopt zijn. “Je kan zelf de intensiteit bepalen” geeft Karin me als tip mee. “Sla bijvoorbeeld de pads een keertje over en bouw de vitamine A crème ’s avonds op van om de 3 dagen naar elke avond. Zo kan je zelf het evenwicht bepalen tussen de snelheid waarmee je resultaat boekt en het comfort.” De Recovery crème vermindert het trekkerige gevoel en de droge schilfers op mijn huid. Die zijn niet opvallend, maar zelfs mijn oorlellen en de onderkant van mijn kaaklijn ontsnappen er niet aan.

Neveneffecten

“Allemaal normaal” mailt Karin me na een paar dagen. Ze drukt me op het hart dat dit een gewenningsperiode is en dat dat jeukend, trekkerig, droog en oncomfortabel gevoel zal verbeteren. Ik moet de drang weerstaan om een hydraterend masker te gebruiken voor wat comfort. Ook foundation of concealer zijn geen gezicht, want de kleur zet zich vast op de fijne, droge schilfertjes. Ik lijk 10 jaar ouder, door de droogtelijnen rond de ogen en ‘oude mensen’ wallen. Hélp! Ik besluit om toch een verzachtende oogcrème (Ultra Tolériane van La Roche-Posay) te gebruiken. Die vermindert de droogtelijntjes, geeft wat comfort en doet het er beter uitzien.

Maar ik zie de zwarte puntjes op mijn neus afnemen. Ook de onderhuidse cysteachtige vulkanen lijken te kalmeren en niet meer door te komen. Vastbesloten om door te gaan met Dr Obagi houd ik grote kuis in mijn badkamer en deel ik mijn cosmeticavoorraad uit aan enkele gelukkigen. Trui krijgt de voorraad testproducten doorgeschoven. Ik zal me wel concentreren op de parfumbesprekingen de komende tijd…

Info

www.medicskincare.be

Lees ook:

Acné aanpakken met Dr Obagi

Acné, een probleem van alle leeftijden

Tieneracné

Tips wanneer je volwassenenacné hebt

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht