Evidens de Beauté combineert Japanse perfectie met Franse flair

Portrait Officiel CEB & Eriko en couleur recadr+®

Van mode naar beauty

Charles-Edouard Barthès legde een parcours af in de modewereld, waaronder de financiële leiding van couturehuis Jean-Louis Scherrer.  Hij verloor zijn hart aan een prachtige Japanse en raakte geïntrigeerd door haar eeuwige zoektocht naar de perfecte verzorgingsproducten. “Ze heeft een zeer gevoelige huid, ze probeerde alles, maar werd vaak teleurgesteld.” Dus besloot hij om zelf een verzorgingslijn te laten ontwikkelen. Eentje die doet wat het belooft en zelfs de meest gevoelige huid beschermt. Een paradox: want werkzame ingrediënten zijn vaak irriterend. Het is dus een kwestie van het juiste evenwicht vinden.

Japanse kwaliteit, Franse flair

Barthès heeft een enorme bewondering voor de Japanse notie van kwaliteit. Een samenwerking met de Japanse professor Ishibashi, een expert in biotechnologie, was dan ook vanzelfsprekend. Als wetenschapper brengt Ishibashi de laatste huidverzorgingstechnologie aan, Barthès voegt er zijn Franse flair & stijl aan toe.

The Travel Kit

“Wanneer een vrouw zich opsluit in de badkamer om haar huid te verzorgen, is dat een moment voor zichzelf. Even weg van haar job, man en kinderen” vertelt hij. “Dat moet bijgevolg zo aangenaam mogelijk zijn. Alle zintuigen worden aangesproken met een luxueuze verpakking, sensuele texturen en een lekkere geur.” Die laatste liet hij ontwikkelen door een parfumeur, geïnspireerd op de geuren uit zijn kindertijd in Saint Paul de Vence, vlakbij Grasse.

Ingrediënten

Hoofdingrediënt is bronwater uit zijn geboortestreek dat gekend is voor zijn heilzame werking, wat bevestigd werd door een labo. Het DNA van alle EviDenS de Beauté producten is het Triple Collagen complex van een Japanse zalm dat drie collageenmolecules van verschillende grootte combineert. Microscopisch om de collageenproductie te kunnen stimuleren in de diepste lagen van de huid, medium grootte om vocht vast te houden en macro om een beschermende, voedende film op de huid te leggen. Andere ingrediënten zijn co-enzyme Q10 om vrije radicalen te neutraliseren, aminozuren voor langdurige hydratatie en moerbei om vlekjes te vervagen en de huid te laten stralen. Dat laatste is volgens Barthès essentieel: “Schoonheid eindigt niet bij een paar rimpels. Maar een fris ogende huid kan iedereen hebben, dat is een kwestie van verzorging.”

De weg daar naar toe is een Japans geïnspireerde verzorgingsroutine van verschillende stappen: reinigen (melk, gel, hydraterende lotion), voeden (serum, oog-, dag- en nachtcrème), perfectioneren (maskers), verhelderen (antivlekproducten) en uitzonderlijke behandelingen voor de rijpere, droge en vermoeide huid.

Voor de rijpere huid

De EviDenS de Beauté producten bleken veel te rijk voor mijn gemengde (te jonge?) vel, de droge (oudere? :-)) huid van Trui was er wel blij mee. Vooral The Special Mask verdient volgens haar een speciale vermelding. Al gebruikt zij ze liefst ’s avonds, want het duurt even voor de huid ze volledig heeft opgenomen en je make-up kan aan brengen. En dat komt niet altijd goed uit op ochtenden dat het vooruit moet gaan.

Info

Prijzen variëren van 30 (een sheet masker) tot 590 euro (Crème Extrème). EviDenS de Beauté is te koop bij onder andere Beauty By Kroonen in Brussel. Andere verkooppunten via www.viak.be. www.evidensdebeaute.com

Lees ook:

Sisleya, de luxecrème die een facelift kreeg

Nomige, huidverzorging op basis van je DNA

Hoe weet je welke huidverzorging voor jou werkt? 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht