Facelift in 1 knipbeurt: tips voor een jeugdig kapsel

Sharon Stone

Het juiste kapsel is een goedkoop alternatief voor een facelift. Het lijkt een boutade, maar haar kan je inderdaad jonger of ouder doen lijken. Kapper Jochen Vanhoudt van het gelijknamige kapsalon uit Antwerpen deelt zijn beste tips. 

Tips  voor een kapsel dat je jonger doet lijken

  1. Houd het natuurlijk. Teveel perfectie veroudert en is niet meer van deze tijd. Het moet natuurlijk vallen en bewegen. Geen gecrepeerde of strak gespoten kapsels dus, à la Hilary Clinton. Ze ziet er wel perfect uit, maar niet echt jonger.
  2. Een lob of lange bob is ideaal om je kaaklijn te bedekken, wanneer die niet meer zo strak is.
  3. Een korte pixie geeft dan weer textuur aan futloos haar. “Sharon Stone is een goed voorbeeld: haar haar ligt altijd goed, niet te dik of stijf gespoten van de lak. Helaas flatteren deze korte kopjes enkel wanneer je een mooi, fris gezicht hebt en niet teveel te verbergen hebt.”
  4. Een lange pony is een handige manier om je voorhoofdrimpels te verbergen. Het geeft een kapsel ook iets jeugdig en naturel.
  5. Glans. Gezond haar is glad en weerkaatst het licht, wat een mooie glans geeft. Met de leeftijd wordt het haar valer (net zoals de huid). Wie het haar kleurt, moet het goed verzorgen om de kleur mooi en stralend te houden. Heb je grijs haar, gebruik dan een zilvershampoo met blauw pigment om de gelige tonen te neutraliseren.
  6. Een lichtere kleur Je wenkbrauwen moeten iets donkerder zijn dan je haarkleur. Anders wordt je blik minder sprekend. 
  7. Balayages verhelderen je haarkleur en zijn ideaal om grijze uitgroei minder te doen opvallen. Ombrés zijn dan weer een afrader, want dan heb je een donkere streep en lichtere punten.
  8. Zoek het niet te ver. Op een gevorderde leeftijd vermijd je best extravagante coupes. Verzorgd haar in een goede snit is veel flatterender.

Info

Kapsalon Jochen Vanhoudt, Jezusstraat 39, 2000 Antwerpen. www.jochenvanhoudt.be

Lees ook: 

De schaar in je haar, een politiek statement?

Haar wassen volgens de regels van de kunst

5 tips van de kapper voor fijn en uitdunnend haar

 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht