Wat is de juiste dosis voor elk beautyproduct?

Foto: Pexels

Niet alleen het product, maar ook de dosis is belangrijk

De ideale dosis gebruiken is haast even belangrijk als het juiste product voor jouw huid. Want meer is niet altijd beter. Een oude wijsheid die ook geldt voor cosmeticaproducten. Mensen denken al snel dat een extra lik dagcrème beter zal werken, maar op hun zonnecrème zijn ze bijvoorbeeld een pak zuiniger. Wat is de juiste hoeveelheid voor elk product? Op Makeup.com vonden we enkele richtlijnen.

Reiniger

Make-up.com raadt een dosis ter grootte van een hazelnoot aan voor een schuimende reiniger, iets meer zelfs in geval van een crèmetextuur. Dat lijkt ons veel. Voor een gelreiniger gebruiken we de helft van een hazelnoot en schuimen het eerst op in onze handen. Een reinigingsmelk, -olie, -crème of -balsem mag inderdaad wat royaler.

Verzorgingscrème

Verdeel ongeveer twee rozijnen over de zones die het meeste nodig hebben. In mijn geval: de wangen en die fronsrimpel tussen mijn wenkbrauwen. Een sterk hydraterende crème doet de huid immers lichtjes opzwellen, waardoor rimpels minder diep lijken.

Oogcrème

1 denneboompit per oog. Altijd aanbrengen op het bot rondom de oogkas. Best niet hoger als je irritaties wilt vermijden. Intokkelen, niet wrijven.

Serum

Serums hebben meestal een lichte, vloeibare textuur die zich vlot laat verdelen. Doordat ze een hogere concentratie aan actieve ingrediënten bevatten heb je slechts een erwt product nodig. Teveel kan irritaties geven.

Shampoo

Een dosis ter grootte van een zwarte bes volstaat voor kort haar, ongeveer een aardbei voor langer haar. Bewerk vooral de hoofdhuid, waar je stof, talg en opgehoopt vuil wilt verwijderen.

Conditioner

1 kers voor kort haar, 2 aardbeien voor langer haar. Teveel conditioner maakt het haar zwaar en laat het ‘plat’ vallen. Vermijd de hoofdhuid en concentreer je op de onderste helft van je haren, met extra aandacht voor de punten.

Zonnecrème

1 druif per lichaamsdeel (gelaat & nek, borstkas, been, arm). Dit is het enige product waar je beter teveel van gebruikt dan te weinig! Je kan immers nooit genoeg beschermd zijn. Hernieuw na elke duik in het water of ten laatste om de twee uur.

Lees ook

6 tips om meer uit je huidverzorging te halen

Hoe weet je welke huidverzorging werkt voor jouw huid?

Detox voor een mooiere huid

 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht