Hermès Twilly Eau Poivrée, tuberoos met een snuifje peper

Twee jaar geleden lanceerde Hermès Twilly, een bloemengeur bedoeld voor jonge meisjes. Ik was aangenaam verrast dat huisparfumeur Christine Nagel niet het platgewalste pad van de fruitige niemendalletjes had genomen. Ze koos voor het Lolita gehalte van de tuberoos, waar een fikse dosis verse gember een originele frisheid toevoegt. In de basis versmelten de crèmige witte bloemen met sandelhout tot een warme huidgeur. Twilly is een verrassende geur met persoonlijkheid. En dat geeft even grote fans als critici. Heel erg mainstream is het niet en daar komt de nieuwe Eau Poivrée versie wellicht aan tegemoet.

Twilly Eau Poivrée

De naam zet je een beetje op het verkeerde been: veel peper valt er niet te bespeuren. Het zijn vooral roze peperbessen die wat pit strooien over de zoete rozen die het karakter van deze flanker bepalen. In de basis zou patchoeli zitten, maar ik ruik vooral een synthetische amberhoutbasis die je tegenwoordig bij zoveel parfums tegen komt.

Waar de stevige dosis gember en sandelhout volgens sommigen Twilly wat ‘mannelijk’ maakte, laat Twilly Eau Poivrée geen twijfel bestaan. Dit is een vrolijke bloemengeur voor jonge én grote, maar vooral échte meisjes.

Eigenzinnig of easygoing?

Hoewel beide parfums dezelfde stamboom hebben, verschillen ze van persoonlijkheid. Twilly is een eigenzinnige, intrigerende Lolita die een alternatief biedt voor parfums als Gucci Bloom, Diptyque Do Son en Robert Piguet’s Fracas. Twilly Eau Poivrée is er voor het meer easygoing romantische nichtje, dat ook al Viktor & Rolf Flowerbomb, Chanel Chance of de lichtste versie van Guerlain’s La Petite Robe Noire in haar kast heeft staan.

Beide parfums zijn uitgebracht als eau de parfum en zingen het gemakkelijk 6 uur uit. Twilly blijkt toch een langere adem te hebben én beter haar signatuur te behouden dan Twilly Eau Poivrée.

Info

Twilly d’Hermès Eau Poivrée is te koop in de parfumerie en via hermes.com. Eau de Parfum 30 ml: 65 euro, 50 ml: 86,50 euro.

Lees ook

Rouge Hermès, de mooiste make-up lancering

Twilly d’Hermès parfumreview

Hermès Un Jardin Sur La Lagune, een gedroomde geur

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht