Uitwaaien aan zee met Jo Malone’s Wood, Sage & Sea Salt

JM_WSSS 5

De eerste schooldag is achter de rug en de zomervakantie lijkt alweer ver weg. Jo Malone helpt je door post vakantie blues met zijn nieuwe cologne: Wood Sage & Sea Salt. De geur van de zee die het gevoel van vrijheid oproept, van dagen zonder horloge of stress.

De geur van de zee

Wood Sage & Sea Salt is een origineel parfum van de hand van de getalenteerde Christine Nagel, die Jean-Claude Ellena zal opvolgen als huisparfumeur bij Hermès. Ze wilde een gevoel van vrijheid oproepen, wat de meeste mensen gemakkelijk associëren met een dagje uitwaaien aan het strand. Ofwel: de geur van zeezout, drijfhout en het minerale van natte rotsen en zand. De geur van de zee in een parfum vertalen is niet nieuw. De eerste poging die ik me herinner is New West, een duo dat  Aramis eind jaren ’80 uitbracht. Beide geuren (For Him, For Her) waren veel radicalere interpretaties, die de zilte noten combineerden met komkommer en watermeloen. Fris, maar enigszins extreem als je niet van waternoten houdt. Een andere blikvanger was Womanity, dat Thierry Mugler een viertal jaar geleden lanceerde. Het zoute van kaviaar geeft een intrigerend, lichtjes bevreemdend contrast met het zoete en tegelijk groene karakter van vijg.

Combineren

Jo Malone’s Wood Sage & Sea Salt is een veel toegankelijkere uitvoering. Jo Malone specialiseert zich in vlot draagbare geuren die je een heel eigen toets kan geven doordat ze onderling combineerbaar zijn. Aanbevolen combinaties voor Wood Sage & Sea Salt zijn Lime Basil & Mandarin voor een aromatische houtgeur, of Nectarine Blossom Honey voor een verfrissende fruitgeur. Wood Sage & Sea Salt zal een verfrissend accent toevoegen, maar niet overheersen. Maar je kan het ook perfect alleen dragen: het is een fris, cologneachtig parfum dat net een tikje anders is.

Info

Jo Malone cologne 30 ml: 47,50 euro, 100 ml: 95 euro. Body & hand wash 250 ml: 30 euro, lichaamscrème 175 ml: 63 euro, kaars: 51 euro. Bij Senteurs d’Ailleurs, Stefanieplein 1A, 1050 Brussel. www.senteursdailleurs.com. Parfuma in Antwerpen, www.parfuma.com. www.jomalone.eu

Lees ook

Jo Malone Vetiver & Golden Vanilla, een comfortabele wintergeur

Nostalgische geuren van Maison Margiela: Lipstick On en By The Fireplace

Review Purple Suède van Goldfield & Banks

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht