Lumene beauty souvenirs uit Finland

Helsinki
Helsinki

Souvenirs uit Finland

Begin juli was ik even in Helsinki. Daar leerde ik het cosmeticamerk Lumene kennen, made in Finland. Tijdens het wachten op een luchthaven ga ik graag eens kijken in de tax free beauty-afdeling. Kwestie van nieuwe producten te leren kennen en wat aan parfums te gaan snuffelen. Dat deed ik ook op de ferry van Stockholm naar Helsinki. Tijd zat overigens, want de boot vaart in de late namiddag uit en komt ’s ochtends in Helsinki aan. Tussen prestigemerken als Chanel en Clarins, stond Lumene, huidverzorging en make-up aan grootdistributieprijzen. Geen klein nichemerk dus.

Het beste van de Finse natuur en wetenschap

Opgericht in 1970 _  binnen een farmaceutisch bedrijf _ telt het 46 jaar later een 2000tal verkooppunten in Finland. In Rusland zijn dat er meer dan 5000 en in de States (bij grootwarenhuizen als Target en Walgreens) zo’n 16700. De slogan van Lumene spreekt al meteen tot de verbeelding: wild arctic nature, refined by science. Het ruige poolgebied heeft Lumene in de achtertuin, het laboratorium vanuit de farmaceutische roots. Steringrediënten zijn de ‘arctische bessen’, die in staat zijn ijzige winters en korte zomers te doorstaan. Daarnaast zit in de formules ook heel wat Vitamine C (een bekende antistressvitamine met huidherstellende eigenschappen).

Getest: foundation

In mijn voortdurende zoektocht naar de beste foundation, heb ik een Lumene Longwear Blur Foundation (SPF 15) gekocht. Als je geen 30 meer bent, kan foundation een echte bondgenoot zijn. Maar het is een moeilijk evenwicht tussen overduidelijk ‘geschminkt’ en een vlekkerig gezicht. De Longwear Blur Foundation belooft van alles: hij houdt 16 uur lang, levert een egale teint en met hulp van licht reflecterende pigmenten worden rimpels vervaagd. Nu is een claim van ’tot 16 uur houdbaar’ misschien wel wat overdreven, maar het moet gezegd: prima foundation, houdt lang, aangename textuur en een mooie balans tussen ‘genoeg camouflage’ en ‘dicht geplamuurd’.  Bijkomend voordeel voor de bleekhuiden onder ons: de beschikbare kleuren zijn zeer goed afgestemd op de lichtere huidtypes uit het Hoge Noorden.

Info

Online te bestellen via Zalando.be. www.lumene.com

Lees ook

Scandinavische parfumerie: geuren uit het Hoge Noorden

Cosmetics 27 is Franse verzorging met Scandinavische looks

Zarkoperfume maakt eigenzinnige Scandinavische parfums

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht