Cosmetics 27 is Franse verzorging met Scandinavische looks

BAUME 27 + EYES 27 verticale

Witte glazen potjes en flacons met pipet, strakke zwarte letters en een beperkt, overzichtelijk gamma: toen ik de Cosmetics 27 producten van M.E.SkinLab in Brussel ontdekte bij Kroonen & Brown, zou ik gezworen hebben dat het een Scandinavische verzorgingslijn was. Niet dus, de M.E. in de naam staat voor Michèle Evrard, een Française. Een apotheker, dat wel. Mevrouw Evrard begon haar carrière als stagiair bij Max Factor in de US. Ze werkte 23 jaar in de beauty business, zowel in productontwikkeling als in marketing, bij bedrijven als L’Oréal en Christian Dior Parfums.

In 2008 lanceerde ze Baume27, een anti-aging crème op basis van natuurlijke ingrediënten en met centraal daarin extracten van Centella Asiatica, een plant bekend om haar helende, regenererende en anti-inflammatoire eigenschappen (Michèle Evrard patenteerde drie gezuiverde en natuurlijke extracten van de plant). Zoals dat vaker gaat in de wereld van crèmes en zalfjes:er zit een mooi verhaal aan vast. Na een knie-operatie had Michèle Evrard geëxperimenteerd met Centella Asiatica en ze was onder de indruk van de herstellend kracht. Dat was het begin van haar zoektocht en de basis voor Cosmetics27 (die 27 gaat over het totaal aantal ingrediënten).

Cosmeceuticals

De insteek van Cosmetics 27 is die van een apotheker die gaat voor zachte, natuurlijke ‘cosmeceuticals’ die uitgebreid getest worden. De ingrediënten zijn eco-gecertificeerd. Mevrouw Evrard pleit voor een holistische aanpak van schoonheid (een gezonde levensstijl tout court). Ze omschrijft haar producten als compromisloos en efficiënt. Verder betekent het ook een beperkte lijn, met producten die al dan niet gemengd kunnen worden, naargelang de behoefte. Basis is dus de Baume27, een rijke crème die zowel ’s avonds als ’s ochtends kan gebruikt worden. De crème lijkt een beetje op een goede, ouderwetse emulsie: beige kleur, een stevige consistentie. Cosmetics 27 maakt geen onderscheid in huidtypes, hoewel een echt vette huid hiermee waarschijnlijk niet overweg kan. Maar voor een normale en zeker voor de droge, mature huid is Baume 27 een zegen. De dikke crème (parfumvrij) moet even in de handpalm warm gemaakt worden, vooraleer uit te smeren.

Getest

Na een week gebruik (en zeker in deze wintertijden is mijn droge huid een ware uitdaging) ben ik al zeer gehecht aan Baume 27. Ik gebruik het samen met Essence 27, het serum dat ondermeer de hydratatie van de huid moet opkrikken. Voordeel van het serum is dat het super licht is en meteen in de huid dringt. Verder is ook de Cleanser 27 een aangenaam, dikke, korrelige balsem op basis van oliën en rijke boters en kalmerende actieve bestanddelen en ook hier weer de Centella Asiatica, die je met een spatel op de huid smeert, met water vermengt en dan afspoelt.

Info

Cosmetics27 Baume 27 pot 50 ml, 138 euro. Voor wie het gamma wil ontdekken is het SOS 27  pakket een aanrader, met mini’s van de baume, crème, essence, olie en cleanser voor 65 euro. De verkooppunten van Cosmetics27 vind je via hun website.

Lees ook

Drunk Elephant, clean, cult en kleurrijke huidverzorging

Nomige maakt huidverzorging op maat van je DNA

Sisleÿa, de luxecrème die een facelift kreeg

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht