Galop d’Hermès, een nieuw hoofdstuk van de Hermès parfums

img_3615

Hermès nieuwe stijl

Galop is het eerste ‘grote’ damesparfum van Hermès huisparfumeur Christine Nagel. Ze volgt Jean-Claude Ellena op, de meester van de ‘haiku’parfums. Ellena goochelt met een minimum aan ingrediënten die hij maximaal tot hun recht laat komen. Het resultaat: uitgepuurde, eerder frisse parfums zoals Un Jardin Sur Le Nil, Voyage d’Hermès, … Zijn signatuur matchte goed met de uitgepuurde esthetiek van Hermès.

Nagel heeft een heel andere stijl. Zij slaagt erin om elk parfum sensueel te maken. Ruik maar eens aan Narciso Rodriguez For Her of Giorgio Armani Si. Haar eerste Hermès creatie, Cologne Rhubarbe Ecarlate, was daar een mooi bewijs van. Deze zoetzure fruitige cologne was heel anders, maar paste wonderwel bij Hermès.

Terug naar de roots

Voor haar eerste grote damesparfum keerde ze terug naar de roots van het merk. Leer dus. Ongetwijfeld het zachte kalfsleer waar Hermès zijn peperdure handtassen van maakt, want het ruikt nauwelijks dierlijk. Galop heeft weinig gemeen met klassieke ledergeuren als Chanel Cuir de Russie of zelfs Bottega Veneta. Een zoete, honingachtige roos, maar ook fruitnoten (kweepeer, volgens het persdossier) en saffraan maken er een originele geur van die aan niets anders doet denken. Dat is op zich al een verdienste tegenwoordig. Toch is Galop niet extreem of bizar. Hij is zelfs kantoorvriendelijk zonder in banaliteit te vervallen.

Extraît de parfum

Galop werd uitgebracht als extraît de parfum. Een ongewone keuze, want de meeste mensen kiezen voor budgetvriendelijker concentraties als een eau de toilette of eau de parfum. Het prijskaartje is dan ook navenant. Maar Galop is dan ook niet op maat gemaakt van de grote massa. Geen allemansvriend, maar aan parfum voor iemand die kwaliteit en originaliteit zoekt. En daar best voor wilt betalen.

Info

Galop d’Hermès extraît de parfum 50 ml: 250 euro, refill 125 ml: 290 euro, www.hermes.com

Lees ook:

Portret van Christine Nagel, de nieuwe huisparfumeur van Hermès

Wissel bij Hermès: Christine Nagel volgt Jean-Claude Ellena op

Review Twilly d’Hermès

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht