De beste parfumadressen in België

Een mooi parfum blijft het ultieme kerstgeschenk. Maar niets is moeilijker dan de juiste keuze maken, vandaar het belang van deskundig advies. Om het je gemakkelijk te maken, lijsten we de beste parfumadressen voor je op.

Antwerpen

  • Parfuma, Eiermarkt 31. Parfuma is een familiezaak die een voorbeeld is voor alle onafhankelijke parfumerieën. Als een van de eerste hadden ze door dat ze zich konden onderscheiden met nichemerken. Naast een mooi aanbod van de traditionele designermerken vind je hier ook een hoop exclusiviteiten, zowel in verzorging, make-up als parfum. Je vindt er de geuren van Amouage, Aerin, Byredo, Comme des Garçons, Frederic Malle, Eccentric Molecules, …
  • Necessities, Steenhouwersvest 28. Ook Necessities is een familiezaak, waar Maxime Bocxtaele intussen de 3e generatie vertegenwoordigt. Zijn kennis en passie zijn legendarisch, wat zich weerspiegelt in het uitgekiende aanbod. Daar valt er voor iedereen altijd wel iets nieuws te ontdekken. Van toegankelijk (Byredo, Goutal, …) tot het originelere werk (Parfum d’Empire, Nasomatto, …).
  • Verso Profumo, Lange Gasthuisstraat 11. In de prachtige high end modewinkel Verso, in een voormalig bankfiliaal, heeft de parfumafdeling een aparte ingang. Daar staan o.a. de geuren van Matière Première, de kaarsen van Cire Trudon, etc.
  • La Maison du Parfum, Leopoldstraat 22. Deze nicheparfumerie was aanvankelijk een insideradres in de meer verborgen Appelmansstraat. Sinds kort is er een tweede filiaal in de meer centrale Leopoldstraat. Rode draad in het aanbod is een voorliefde voor het zwaardere, duurdere werk zoals Roja, Montale en Xerjoff. BDK, Ormonde Jayne en Lubin vind ik persoonlijk de interessantste merken.

Brussel

  • Senteurs d’Ailleurs, Stefaniaplaats 1A, 1080 Brussel. De meest prestigieuze luxelabels vind je bij Senteurs d’Ailleurs. Must tries: Mizensir van Alberto Morillas, Les Eaux Primordiales, Thameen en meer. Diptyque, Jo Malone en Le Labo hebben er een eigen corner.
  • Beauty By Kroonen, Lebeaustraat 67, 1000 Brussel. Ioana Kroonen heeft een ongelooflijk aanbod, dat ze intuïtief samenstelt. Je vindt er bijvoorbeeld de minder courante parfums van Nishane of de natuurlijke geuren van Bastille. 
  • Smell Stories, Verversstraat 15, 1000 Brussel. Kurt en Stéphane hebben een eigenzinnige selectie van kleine merken. Vaak onafhankelijke parfumeurs met een aparte visie of bijzonder verhaal. Je vindt er o.a. exclusief de natuurlijke geuren van Hiram Green, The Zoo van Christoph Laudamiel en de parfums van Patricia de Nicolaï.

West-Vlaanderen

Haute Parfumerie Place Vendôme, Menenstraat 2, 8560 Wevelgem. Place Vendôme is een fenomeen, waar parfumliefhebbers ver buiten de landsgrenzen voor afzakken. De selectie merken, de service en de kennis van David en Steven zijn ongeëvenaard. Een ervaring die je ooit eens moet meemaken.

Lees ook

Hoe kies je een parfum als cadeau?

Tips om online parfum te kopen

De beste mannenparfums voor vaderdag

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht